Vetäjän Susi-pentue

siperianhusky | 2 pentua | s. 29.10.2016

Jahgar Volk 'Volk'

siperianhusky, uros

omistaja, Nika Hukkavaara


TERVEYSPUOLI

Lonkat, A/A

Kyynäreet, 0/0

Polvet, 0/0

Selkä, LTV0 SP0 IDD0

Frejon Spirepaw Valegone 'Rilla'

siperianhusky, narttu

omistaja, Siru Gho


TERVEYSPUOLI

Lonkat, A/B

Kyynäreet, 0/0

Polvet, 0/0

Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

Haaveen pentueen jälkeen...

Edes uuden pentueen miettiminen pelotti. Rilla oli toinen oma huskyni, erittäin hyvin toimiva rekikoira hyvällä rodunomaisella ja tasapainoisella luonteella, se ei turhaan hötkyillyt, omasi hyvät hermot ja tuli toimeen laumassa, varsinkin rotutovereidensa kanssa. Minä olin kiinnostunut Rillan käyttämisestä jalostukseen, kyselyitä pentueen suhteen oli myös tullut. En kuitenkaan halunnut antaa narttua muiden käytettäväksi, halusin päästä pelosta yli, piti vain uskoa että kaikki menee hyvin.

Pentueen toteutin yhteistyössä Nika Hukkavaaran kanssa, uros tuli hänen laumastaan. Volk oli Nikan kertomana reipas ja menevä, kovan työmoottorin omaava uros. Ei turhia hötkyile tai hössötä. Sitä se myös oli. Volk oli ruskeahtavan punainen, valkoisin merkein, komea kuin mikä. Pentueen isä oli selvä nopeasti.

Astutus näiden kahden välillä onnistui hyvin, ne tulivat juttuun keskenään heti nähdessään. Rilla ultrattiin terveeksi vajaa kuukausi astutuksen jälkeen. Eläinlääkäriopiskelijana tutkin monta kertaa Rillaa itse, sekä käytin sen kahdesti eläinlääkärissä loppu tiineyden aikana. Rilla voi hyvin koko ajan, sen ruokahalu säilyi ja joi kuin norsu aavikolla. Pelko ja jännitys oli läsnä koko tiineyden ajan.

Lauantaina 29.10 viiden aikoihin Rilla kävi rauhattomaksi, se joi paljon ja läähätteli. Vaelteli etsiessään hyvää asentoa. Rillan synnytys käynnistyi kahdeksan aikoihin, kun tyttö oli löytänyt sopivan paikan. 08.15 syntyi pieni punavalkoinen narttupentu, joka hakeutui heti syömään. 08.59 tuli ulos valkoinen urospentu. En voinut uskoa, että niin isosta mahasta tuli vain kaksi pentua. Kävimme Rillan kanssa vielä seuraavana päivänä varalta ultrassa, mutta ei, ei siellä enään pentuja ollut.

Vaikka olisin toivonut yhdistelmästä toivonut enemmän pentuja, kahden pirulaisen kasvessa olin vain kiitollinen. En tiennyt miten kaksi pentua pystyi aiheuttamaan niin paljon tuhoa. Ei ne minkään oven tai portin takana pysyneet, ruokavarastot hävisi ja remonttireiska oli käynyt kylässä. Kaikki syötävä tai ei syötävä piti piilottaa, etteivät ne joutuisi kahden naskalihampaiden hampaisiin. Pennut olivat ahneita ja teki kyllä ruoan eteen kaikenlaista. Kasvattajana olen erittäin onnellinen, että kaikki meni hyvin ja pennut saivat kodit. Kiitos kasvatinomistajille <3

Vetäjän Sudentanssi 'Seita'

vauhtiparissa oikealla

Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

Vetäjän Sudenkatse 'Susi'

pyörässä oikealla

Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

Molemmat pennuista sai kodin, missä ne toimivat aktiivisina rekikoirina, niin safari- treeni- ja kilpailutoiminnassa. Molemmista pennuista kasvoi rodunomaisia, niin luonteeltaankin, kuin ulkonäöltään. Molemmat on laumassa toimeen tulevia ja luonteeltaan tasapainoisia, jotka on varustettu erinomaisella työmoottorilla. Seita on pennuista enemmän ihmisten seurassa viihtyvä, kun taas Susi on välinpitämätön ihmisseuralle. Molempien koirien kanssa on harrasteltu näyttelyjuttuja ja molemmat osaavat esiintyä ja olla ihmisten ilmoilla. Seita on enemmän häiriöherkkä, mutta sitä on koulutettu pois. Susi ei oikeastaan välitä ympärillä olevasta hälinästä.