ESITTELY

Pimeyteen Kadonnut - kennelten päämaja

Kadonnut toimii kolmen virtuaalikennelini 'päämajana', josta se jakautuu bordercollieita kasvattavaan Pimeyteen Kadonneeseen, welsh corgeja kasvattavaan Kaavioon sekä Viekkaaseen, jossa on sekalainen lauma muun rotuisia koiria.

Pimeyteen Kadonnut kasvattaa bordercollieita, rotu jota Kadonnut kasvatti alunperin. Idea kyseisen rodun kasvatukseen tuli muilta harrastajilta - bordercollie oli yleinen rotu virtuaalimaailmassa tuolloin - oli silloin helpompi sulautua joukkoon ja helpompaa löytää kasvateille koteja. Olen tyytyväinen valintaani, Kadonneessa asuu tänä päivänä kirjava lauma toimivia harrastuskoiria, olen löytänyt kasvateilleni upeita koteja ja olen saanut tarjota muiden kasvattien koirille harrastavia koteja! Kadonneessa pyrin kasvattamaan mahdollisimman rodunomaisia ja tasapainoisia harrastuskoiria, jotka ovat terveitä niin fyysisesti, kuin henkisestikin.

Kaavion kasvattaa welsh corgeja, niin cardiganeja kuin pembrokejakin. Idea lähtä rakentamaan uutta kenneltä, lähti ihan vain mielenkiinnosta welsch corgeja kohtaan. Tykkäsin rodusta irl, se oli mielenkiintoinen ja mukava harrastuskoira. Ihanilla luonteillaan ja innokkuudellaan ne ihastutti minut. Kaaviossa pyrin kasvattamaan eritoten terveitä ja terverakenteisia corgeja, jotka on varustettu hyvällä luonteella.

Kadonneen aikoinaan rajattuaan asukkinsa pelkästään bordercollieihin, muunmoiset karvakorvat muuttivat Viekkaaseen. Viekkaasta löytyy koiria eri roduista ja roturyhmistä, alkuperältään täysin eri käyttötarkoituksiin luotuja koiria. Viekas on ehdottomasti hyvänmielen kennel, kisauttelen siellä koiria koirien omien tavoitteiden mukaan ja pentueita syntyy, jos löydän hyvän yhdistelmän. Tavoitteena on kasvattaa hyvä luonteisia ja terveitä koiria käyttöön, näyttöön ja seurakoiriksi!

Aika ennen Pimeyteen Kadonnutta

Kadonneen juuret johtavat alunperin vuoteen 2016, kun alkuvuodesta 2016 instagramiin luotiin kennel joka kantoi nimeä Sarastuksenaamun Koi. Sarastuksenaamun Koi oli virtuaalikennel, joka pyöri piirrettyjen virtuaalikoirien ympärillä. SK'n kasvatusrotuja ei rajattu, mutta kennel lähti liikkeelle saksanpaimenkoirista & valkoisistapaimenkoirista. 

Enemmän vuoden 2016 loppuvuoden puolella, kennelnimi muuttui helpompiin ja sujuvammin luettaviin nimiin. Sarastuksenaamun Koi'sta tuli paimenkoiria kasvattava Rähinän & siperianhuskyja kasvattava Vetäjän kennel. Molempien kennelnimien alle syntyi yksi pentue lokakuun loppupuolella, jonka jälkeen kennel jäi tauolle.

2017 Rähinän palasi takaisin virtuaalikennelkuvioihin. Uudistuksen jälkeen koiria oli karsittu laumasta sekä kennel kantoi nimeä Hiivatin. Lokakuussa 2017 syntyi Hiivatin kennelnimen alle ensimmäinen ja viimeinen pentue, joulukuussa 2017 Hiivatin jäi jälleen tauolle.

Kesäkuussa 2018 Hiivatin palasi viimeisen kerran instagramin virtuaalimaailmaan. Jälleen täysin uudistettuna. Hiivatin kennelnimi oli otettu käyttöön oikeassa kennelissä, joten piti keksiä uusi. Nimeksi valikoitu ennenkin käytetty Rähinän. Rähinältä karsittiin laumaa, suurinosa koirista lähti EVM-maille. Rähinän, käyttölinjaisia paimenkoiria kasvattava kennel oli jälleen toiminassa. Syyskuun lopulla kenneliin syntyi viimeinen pentue ja 16. lokakuuta Rähinän kennel saavutti loppunsa. Oli aika siirtyä kokonaan netin puolelle.