Sarastuksenaamun Koi C-pentue

valkoinenpaimenkoira | 3 pentua | s. 05.05.2016

Tuntematon 'Vero'

valkoinenpaimenkoira, uros

omistaja, ei virtuaalimaailmassa


TERVEYSPUOLI

Lonkat, x/x

Kyynäreet, x/x

Polvet, x/x

Tuntematon 'Silja'

valkoinenpaimenkoira, narttu

omistaja, ei virtuaalimaailmassa


TERVEYSPUOLI

Lonkat, x/x

Kyynäreet, x/x

Polvet, x/x

Valkoinen kaunokainen...

Ja upea harrastuskoira, halusin ehdottomasti pennun siitä! Silja omasi erinomaiset hermot ja tasapainoisen luonteen, joka mahdollisti tavoitteellisen kilpailu-uran. Se oli arjessa helppo ja rauhallinen, tuli toimeen laumassa. Treeni- ja kilpailukentillä se teki täysillä töitä, se h a l u s i tehdä oikein aina, se halusi tehdä ihmiselle töitä ja nautti siitä. Silja oli ulkomuodoltaan rodunomainen ja kaunis. Kaikinpuolin koira oli mahtava. Siljan pentueelle isää valitsiessani, halusin isän olevan samaa luokkaa kuin Silja. Löysin Veron omistajan ja juttelimme kauan molemmin puolin koirista ja lopulta pääsin tapaamaan urosta. Se tuntui täydelliseltä, yhdistelmä tuntui täydelliseltä.

Siljan juoksut tuli odotetusti ja ajallaan, astutus tapahtui uroksen omistajan kotona. Silja ei aluksi antanut astua ja ajateltiin jo, että yhdistelmä ei vaan onnistu, kunnes tärppäsi! Olin silloin onnellisempi kuin kukaan, odotettu pentue oli saanut alkunsa onnistuneesti. Kolmisen viikkoa astutuksen jälkeen kävimme ultrasta ja edelleen onnellisempana tultiin kotiin, Silja ultrattiin tiineeksi. 

Loppu tiineysaika vietettiin rauhallisesti. Lenkkeiltiin ja oikeastaan ihan vaan oltiin. Kerran kävimme eläinlääkärillä varmistamassa, että kaikki on hyvin. Koko tiineyden ajan Silja oli reipas, vaikkakin maha kasvoi kovaa vauhtia. Ruokahalu tytöllä pysyi koko tiineyden ajan, ahne se oli edelleen.

05.05 torstai iltapäivästä Silja alkoi levottomaksi ja kipeän oloiseksi, se haki ja haki paikkaa olla paikallaan muttei tuntunut löytävän. Silja vaelteli pitkin ja poikin, kunnes se väsähti ja oli hetken paikallaan, kunnes jälleen vaeltelu jatkui. Noin kahdeksan aikoihin Silja kävi makoilemaan, narttu oli hirmu kipeän oloinen, läähätti ja oli levoton, vesi ei kelvannut. Silja selvästi yritti ponnistaa pentua, mutta siinä onnistumatta. Soitin silloin heti eläinlääkäriin ja sieltä ilmoittivat, että jos ei ala vartin sisällä nartun olo helpottua, täytyy lähteä klinikalle.

Vartti tuntui ikuisuudelta, joka ei koskaan lopu. Siljan olo ei helpottunut, se oli edelleen vaikea. Lähdimme klinikalle puoli yhdeksän aikoihin ja perillä olimme noin varttia vaille kymmenen. Siljaa tutkittiin ja todettiin, että pentu on jäänyt synnytyskanavaan jumiin. Se paniikki mikä nousi tilanteen kuullessani, oli vain kerran koettavana. Paniikki ja huoli oli kamala, varsinkin kun eläinlääkärit pyysi lupaa keisarinleikkaukseen. Silja leikattiin, synnytyskanavaan jäänyt uros oli menehtynyt, mutta mahasta pelastettiin kolme pientä valkoista narttua.

Silja parantui leikkauksesta hyvin, kuin myös pennut ja eritoten kasvattaja. Silja hoiti pentuja hyvin, sen emänvaistot rullasivat heti. Pentujen aika kotona oli vauhdikasta, eikä päivääkään ollut tylsää hetkeä. Pennut keksi hetkessä, miten pääsee mistäkin raosta, ne olivat kaikki hyvin fiksuja. Monta kertaa ne sai kaikki kolme kantaa takaisin pentuhuoneeseen keittiön ruokavarastoilta ja aina syödessä ne sai kiinni kerjäämästä. Kaikki pennut olivat reippaita ja elinvoimaisia, hurmaavia jokainen. Kaikki ottivat uudet tuttavuudet vastaan avosylin, kaikki olivat erirohkeita, hetkeäkää ei epäröity eikö uutta ympäristöä voisi mennä kaasu pohjassa tutkimaan. Cara & Cuutti saivat hyvät kodit, kun Colo jäi kotiin. Kiitos kasvatinomistajille <3

Colo jäi kotiin, minun luokseni lauman jatkoksi. Kasvaessa siitä kuoriutui hyvällä moottorilla toimiva harrastuskoira, kuin emästäänkin. Colo on hieman häiriöherkkä, mutta sitä ollaan saatu työstettyä onneksi paljon. Colo tekee töitä aina mielellään, se yrittää aina parhaansa. Colo kestää toistoja hyvin, eikä kyllästy millään. Edelleen se on ahne, rakastaa ruokaa. Uiminen on toinen juttu, mitä Colo rakastaa ehdottomasti! Colo tulee laumassa toimeen kaikkien kanssa. Arjessa se on helppo, kotona rauhallinen.

26.03.2017 Colo nukahti ikiuneen, selästä johtuvien kipujen saattelemana.

Sarastuksenaamun Koi Cooloo 'Colo'

B/C, 0/0, 0/0, LTV4 SP2 VA0 IDD0

Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia, sydän terve

Colo oli pentuna aina se, jonka perässä tehtiin. Colo löysi joka ikisen pikku kolon ja tavan, miten päästä jostain sille puolelle minne haluaa ja muut seurasivat perässä. Ahne kuin mikä ja teki mitä väin ruoan eteen. Colo oli menevä pentu, sekä rohkea, eritoten rohkea! Se ei empinyt yhtään lähtä jonnekkin, missä ei ole käynyt, ulkona se lähti hetkeäkään miettimättä juoksemaan piti maita ja mantereita. Ihmiset ja uudet koirat oli myös parasta, kaikki otettiin ilolla vastaan. Uusia asioita oppiessa se oppi kaiken hetkessä - kunhan sai ruokaa!

Cara on joutunut vaihtamaan kotia kerran, nykyään Cara viettää elämäänsä maatilalla. Caran omistaja kertoo näin:

Cara on aina perheensä arjessa täysillä mukana, se ei halua jäädä mistään paitsi. Cara tulee perheen lasten kanssa toimeen loistavasti, koira leikkii usein lasten kanssa, tykkää myöskin lenkeillä heidän kanssa. Carasta on tullut koko perheelle rakas jäsen. Se on usein maatilan töissä mukana, eritoten peltotöihin se lähtee mukaan! Caraa yritettiin käyttää paimennukseen lampailla, mutta se ei selvästikään ollut sen juttu. Caralla on erinomaiset hermot, se oppii nopeasti. Cra pysyy hyvin irti ja asuu pääsääntöisesti ulkona. Varsinaisesti me ei harrasteta Caran kanssa mitään, mutta sillointällöin käydään match show'ssa ja TOKO-treeneissä.

Sarastuksenaamun Koi Cäreä 'Cara'

B/B, 0/0, 0/0, LTV4 SP0 VA0 IDD0

Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia, sydän terve

Cara oli siskoksista se, joka teki mitä muutkin. Kulki aina perässä, mutta ei kylläkään epäröinyt yhtään tehdä itsekkään. Cara oli se joka tuhosi paikkoja! Milloin oli lelut räjähtänyt tai kaapinkulmat remontoinut itsensä, kengätkin kävelivät ja hajosivat matkalla, takit, pannat ja hihnat olivat myös joutunut Caran hampaisiin. Vaikka kaikki siskokset olivat kokajan kaikkea puuhaavia, oli Cara se joka ei lopettanut, ei millään rauhoittunut tai väsynyt nukkumaan. Cara oli ihmis- ja koirasosiaalinen, se tykkäsi hetken olla rapsutettavana, mutta sitten pitikin jo jatkaa matkaa. Caraa pystyi huoletta pitämään irti, se ei kauas lähtenyt, tutki ympäristöä mielellään lähempänä. Cara rakasti leikkiä, niin ihmisen kuin koirienkin kanssa.

Cuutti muutti kaupunkiin harrastuskoiraksi. Cuutin omistaja kertoo näin:

Kotiuduttuaan Cuutti oppi nopeasti talon tavoille, vaikka vähän remonttia toteutti. Cuutti on hieman nirso, mutta leikkiä se rakastaa. Treenataan aina lelun kanssa ja pentu oppii tosi nopeasti. Käydään usein kaupungilla kiertelemässä ja Cuutti menee kuin olisi aina asunut kaupungissa. Sisälle se rauhoittuu hyvin!

27.11.2016 Cuutti nukahti ikiuneen, takapään halvauksen saattelemana.

Sarastuksenaamun Koi Cuutti 'Cuutti'

Cuutti oli pentueen äänekkäin ja 'rauhallisin' pentu. Cuutti selvästikin tykkäsi kauniista äänestään ja käytti sitä tilanteessa jos toisessa. Cuutti myös tuhosi paikkoja siskonsa kanssa, mutta oppi hetkessä että niin ei saa tehdä. Cuutti rakasti leikkimistä, lelut olivat ihan parhaita. Cuutti oli aina ensimmäisenä vieraita vastassa ja viihtyi ihmisen sylissä rapsuteltavana. Uudet koirat olivat parhaita leikkikavereita! Cuutti seurasi aina siskoksiaan minne tahansa, se ei halunnut jäädä yksin kyyhöttämään. Cuutti pysyi hyvin irti, se ei halunnut lähteä kauas pihapiiristä.