Sarastuksenaamun Koi Avaruus-pentue

siperianhusky | 4 pentua | s. 04.08.2016

Action of Iceheart 'Altyn'

siperianhusky, uros

omistaja, Nika Hukkavaara


TERVEYSPUOLI

Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

Nuottapolun Sini Sabotage 'Haave'

siperianhusky, narttu

omistaja, Nika Hukkavaara


TERVEYSPUOLI

Lonkat, A/A

Kyynäreet, 0/0

Polvet, 0/0

Selkä, LTV0 SP0 VA0

Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

Haaveen kautta hurahdin...

Huskyihin, rakastuin rotuun totaalisesti. Haave tuli minulle Nitalta, Nuottapolun kennelistä, jonne olin myynyt yhden saksanpaimenkoirankasvattini. Haave syntyi kesäkuussa 2016 kahden siskon ja yhden veljensä kanssa. Juuri silloin kennelissä oli paikka koiralle, en kauaa miettinyt kun laitoin Nitalle viestiä pennuista. Rakastuin toiseen valkoisista nartuista, kun kasvattaja valitsi toisen niistä itselleen, ei minun tarvinnut edes miettiny kenet halusin. Valkoinen pieni narttu sai nimekseen Haave, koska haaveeni huskystä oli toteutunut.

Haaveesta kasvoi hyvin reden edessä toimiva koira. Se kävi vetämässä kasvattajansa luona, sekä kilpaili Nitan valjakossa. Haave oli arjessa mukava koira, se rakasti leikkiä muiden koirien kanssa ja itsekseen palloilla. Haave oppi talon tavoille, mutta oli se kyllä vahvatahtoinen koira ehdottomasti. Haaveen kanssa ei varsinaisesti harrastettu mitään, sillä huskylla ei tapansa mukaan ole miellyttämisenhalua. Agility-treeneissä käytiin muutama vuosi, mutta sekin harrastus jäi taka-alalle. Näyttelyissä käytiin muutaman kerran, match show'ssa kierrettiin varsinkin pentu-aikana usein. Haave tykkäsi huomiosta, mutta viihtyi huskyn tapaan ulkona ilman ihmisiä.

Aloin vakavasti miettimään teettäväni Haaveelle pentueen ja kun mainitsin Nitalle asiasta, hän antoi suostumuksen kasvattinsa käyttöön. Mietimme yhdessä Haaveelle sopivaa urosta. Uros valikoitui Nitan laumasta, Altyn oli nuori mutta lahjakas uros hyvällä suvulla. Haave ja Altyn sopivat erinomaisesti yhteen, pentue oli erittäin odotettu. 

Astutus tapahtui Nitan luona onnistuneena. Hymy nousi kasvoilleni, kun Nita lähetti kuvan pariskunnasta nalkissa. Eläinlääkärillä pääsimme käymään vasta noin 4 ja puoli viikkoa astutuksen jälkeen, Haaveen maha oli kasvanut ja muutenkin oireet viittasivat tiineyteen. Ultrassa käytiin ja tiinehän se oli! Eläinlääkäri arvioi pentuja olevan neljä. Tiineysaika meni hyvin, niin pennuilla kuin emälläkin. 

04.08.2016 Kaikki romahti. Haave meni hetkessä huonoon kuntoon ja lähdin viemään sitä samantien eläinlääkäriin. Eläinlääkärissä epäiltiin tiineysmyrkytystä ja niin epäili myös Nita. Haaveelle tehtiin keisarinleikkaus ja neljä pentua saatiin hengissä ulos. Haave oli ihan toista puuta, se oli tajuton ja Haave kuljetettiin eläinsairaalaan. Haave oli tiputuksessa ja hoidossa eläinsairaalassa kauan. Nitan luona oli syntynyt edellisenä päivänä 7 huskypentua, Nita kävi hakemassa Haaveen pennut hänen luokseen Elman hoitoon. 

Haave oli pitkään huonossa kunnossa. Pennut kasvoivat kovaa tahtia varaemän hoidossa, ne olivat kaikki reippaita ja tuhoisia. Kaikki olivat rohkeita, ainoastaan Aurinko hieman erosi joukosta, se oli hieman ujohko, eikä joka paikkaan rynnätty pää viidentenä jalkana. Pennut kasvoivat huskylauman keskellä ja kaikki 11 pentua tulivat hyvin toimeen keskenään.

Pennut kasvoivat ja varttuivat Nitan luona, ennen luovutusta 8viikkoisena Haave pääsi moikkaamaan pentuja. Päätimme Nitan kanssa yhdessä pennuille kodit, Ahka & Aurinko lähti Nikalle. Tähti muutti minun luokseni ja Geysir jäi Nitalle, lopulta kuitenkin molemmat muuttivat sisarustensa kanssa samaan kotiin. Olen tyytyväinen millaisia työkoiria pennuista on kasvanut ja erityisen onnellinen, että Haave kuntoutui. Kiitos Nikalle, pentujen että Haaveen omistajuudesta <3

Sarastuksenaamun Koi Tähdenlento 'Geysir'

A/A, 0/0, 0/0

Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

Sarastuksenaamun Koi Tähti 'Tähti'

Tähti kuvassa alhaalla

B/B, 0/0, 0/0

Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

Sarastuksenaamun Koi Musta Aukko 'Ahka'

Ahka kuvassa vasemmalla

A/A, 0/0, 0/0

Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

Sarastuksenaamun Koi Aurinko 'Aurinko'

A/A, 0/0, 0/1

Ei todettu perinnölisiä silmäsairauksia

Kaikki neljä pentua muuttivat huskylauman jatkoksi aktiivisiksi rekikoiriksi. Kaikki koirat ovat luonteeltaan hyviä ja tyypillisä huskyja, ne tulevat toimeen laumassa ja vetävät rekeä armottomasti. Kaikki neljä sekä treenaavat- että kilpailevat reen edessä. Tähden kanssa tehtiin myöskin näyttely- sekä agilityjuttuja asuessaan vielä luonani. Kaikkien neljän kanssa hömppäillään näyttelyjuttuja kodissaan. 

Nitan kertomana Geysirin pentuaikana:

Yksi Haaven pennuista on Geysir, kaikista pienin pentu, joka valloitti mut täysin. Sain seurata kahdeksan viikkoa sen kasvua yhdessä Elman pentujen kanssa, ja tiesin, että se oli tullut tänne jäädäkseen. Elman pennut Aarni ja Arvaskin jäävät kakkoseksi, kun Geysir tulee näyttämään kaapin paikan. Minun pikku Gege. Odotan siitä nopeaa johtajakoiraa, kuten vanhempansakin.