Sarastuksenaamun Koi L-pentue

normaalikarvainen saksanpaimenkoira | 6 pentua | s. 15.01.2016

Anylight 'Any'

normaalikarvainen saksanpaimenkoira, uros

omistaja, ei virtuaalimaailmassa


TERVEYSPUOLI

Lonkat, A/A

Kyynäreet, 0/0

Polvet, 0/0

Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

Sarastuksenaamun Koi Diamond 'Diana'

normaalikarvainen saksanpaimenkoira, narttu

omistaja, Siru Gho


TERVEYSPUOLI

Lonkat, B/B

Kyynäreet, 0/0

Polvet, 0/0

Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

Pentue oli minun ensimmäinen...

Ja se jännitti hirmuisesti. Any oli minulle että Dianalle tuttu koira, se oli vieraillut hoitokoiran merkeissä kennelillä useasti. Rakastuin koiraan hetkessä, se oli luonteeltaan sopiva joka suhteessa. Se oli tasapainoinen ja hermorakenteeltaan erinomainen, sen kanssa oli miellyttävä tehdä töitä. Diana oli luonteeltaan hieman vilkkaampi, töissä hieman häslä, mutta toimiva. Dianan pentueelle isää valitsiessa, vaihtoehtoja oli muutama, joiden välillä pomputtelin. Lopulta puhuin Anyn omistajan kanssa ja päätös oli selvä.

Dianan juoksuja odottettiin ja odotettiin, tuntui että ne eivät ole enään tullakseen. Kunnes marraskuu koitti ja Dianan juoksut alkoivat vihdoin! Astutus onnistui moitteetta ja se tapahtui kennelillä. Odotus astutuksen jälkeen oli raastavan pitkä, kunnes noin kolme viikkoa astutuksesta käytiin tiineysultrassa. Itku meinasi tulla, kun eläinlääkäri kertoi uutiset, Diana oli tiine! Klinikalta lähdettiin iloisin, että jännittynein fiiliksin.

Dianan maha kasvoi kasvamistaan, emä oli pirteä kuin peippo. Söi ja joi, varsinkin tiineyden loppupuolella oli selvästi hinku tekemään. Varmuuden vuoksi ensimmäisen ultran jälkeen kävimme kahdesti klinikalla varmistamassa, että kaikki oli hyvin. Onnekseni kaikki oli hyvin koko tiineyden ajan, emällä että pennuilla. 

Torstaina 14.01, noin neljältä aamuyöstä Diana alkoi levottomaksi. Narttu pyöri ja hyöri, ei oikein löytänyt asentoa olla. Se kävi vähän väliä juomassa ja lopulta heräsin siihen, kun Diana vaelteli edestakaisin. Oma mielentila oli sekava, jännitti kamalasti, huolestutti ja pelotti. Soitin puoli viideltä ystävälleni, joka lopulta soitti takaisin kuuden aikoihin. Kerroin hänelle tilanteesta, jonka jälkeen lupasi tulla heti luokseni. Diana ei kuitenkaan aloittanut synnytystä, säikähdin että onko kaikki hyvin, jos pentu on jumissa, mitä jos pennut kuolee, mitä jos Diana kuolee...? Panikoin kotonani kokoajan Dianan seurassa, en kyennyt lähtemään kouluun vaikka ystäväni lupasi jäädä Dianan kanssa kotiin. Päivän mittaa en tainnut poistua Dianan luota, olin ihan paniikissa niin että itku meinasi tulla, vaikkakin ystäväni sanoi, että Diana synnyttää kyllä lähiaikoina. Päivä vierähti iltaan, Diana oli levottomampi, toivoin että synnytys alkaisi pian. 

Ilta kääntyi yöksi, päivä vaihtui perjantaihin. Kello oli noin yksi yöllä, kun vihdoin alkoi tapahtua. Diana oli levottomampi ja etsi itselleen sopivan paikan. Synnytys käynnistyi ja ensimmäinen pentu tuli ulos 01.18, se oli pieni musta narttu. Toinen pentu syntyi 01.49, toinen musta narttu. 02.13 syntyi merkillinen narttu. 02.42 syntyi harmaa narttu. 03.03 syntyi musta narttu ja viimeiseksi 03.30 merkillinen uros. Synnytys onnistui hyvin ja se helpotti huomattavasti.

Pentujen aika kotona sujui aina hyvin, pennut kasvoivat ja oppivat tasaista tahtia. Kaikille pennuille oli alusta asti kotiehdokkaita, sekin helpotti huomattavasti. Diana hoiti pentuja alusta asti, sen ruokahalu hieman laski synnytyksen jälkeen mutta palautui normaaliksi melko pian. Pennut olivat reippaita, kaikki tutki uutta ympäristöä ihmeissään ja rohkeasti kun jaloilleen pääsivät. Uudet tuttavuudet oli pusujen kanssa tervetulleita ja uudet koirat oli aluksi hieman jänniä, mutta nopeasti rentoutuivat niidenkin seurassa. Kaikki pennut löysivät omat hyvät kodit. Kasvattajana olen erittäin tyytyväinen ensimmäiseen omaan pentueeseen, kiitos kaikille kasvatinomistajille <3

Didi lähti huskylauman sekaan totteutamaan uraansa palveluskoirana, toko-koirana sekä agilitykoirana ja Didistä kasvoi koirakunnan oikein pätevä kansalainen, pääsin seuraamaan sitä läheltä. Se oli luonteeltaan huippu ja sillä oli ehdottoman erinomainen työmoottori kaikkeen. Se teki mieluusti töitä ja oppi sekunninsadasosassa uudet asiat, koirasta kasvoi kultakimpale. 

Didi kuitenkin joutui tilanteeseen, jossa se joutui vaihtamaan kotia. Kasvattajana annoin luvan myydä koiran eteenpäin, mietimme omistajan kanssa yhdessä uuden kodin Didille. Didin omistaja, uusi omistaja ja minä olimme tyytyväisiä päätökseen, Didille luvattiin erityisesti agilityyn painottunut harrastuskoti, mutta jouduin pettymään uuteen kotiin erityisen pahasti. Koira myytiin tietämättäni eteenpäin, monta kertaa... Yksi painajaisistani, kasvattini joutui kiertoon...

Sarastuksenaamun Koi Laginareos 'Didi'

A/A, 0/0, 0/0, LTV0 SP0 VA0 IDD0

Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia, sydän terve

Didi oli pentu, joka alusta asti miellytti kasvattajaakin. Se oli reipas, rohkea, aina innolla tutkimassa uusia paikkoja ja tuttavuuksia. Didi oppi nopeasti, se oli lahjottavissa ruoalla sekä leluilla, se teki aina innokkaasti kaikkea. Sillä oli mahtava moottori pentulaatikosta lähtien. Didi oli koira- että ihmissosiaalinen.


Lopulta onneksi tavoitin Didin ja senhetkisen kodin. Didi muutti luokseni takaisin. Onneksi tyttö oli luonteeltaan erinomainen ja sen hermorakenne oli hyvä, vaikka kierrossa olo oli varmasti koiralle rankkaa se ei paljoa ollut muuttunut. Didi toimii nykypäivänä aktiivisena kisakoirana pääasiassa IPO'ssa sekä erikoisjäljellä. välillä tehdään edelleen agilityä, kilpakentille mennään sillointällöin nollaamaan ajatukset ja pitämään hauska

Lonan omistaja kertoo Lonasta näin:

Lona on älykäs koira, joka vaatii paljon aktiviteettia. Ilmoittaa vieraista kunnon metelillä, mutta hiljenee käskystä. Lona on todella seurallinen, ja ilmoittaa kyllä jos se ei saa tarpeeksi huomiota. Lona oppii nopeasti ja jo pentuna päästiin koulutuksessa pitkälle. Lona pysyy todella hyvin irti, eikä ole karannut kuin kerran hirven perään.

Sarastuksenaamun Koi Lougran 'Lona'

B/B, 0/0, 0/0, LTV0 SP0 VA0 IDD0

Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia, sydän terve

Lona oli pentueen äänekkäin pentu, se ilmoitti varmasti kaikesta äänellään. Lona oli älykäs ja rohkea, se tajusi hetkessä miten pääsee portin toiselle puolelle ja miten pääsee hakemaan pöydältä ruokaa. Lona oli seurallinen ja nautti ihmisen rapsutuksista. Se tutustui lauman muihin koiriin innolla ja häntä heiluen. Lona muutti kirjavaan laumaan, jossa se harrastaa jäljestystä, tokoa sekä toimii vahtikoirana. Lona on myös pyörähdellyt kehässä.

Fiini on joutunut muuttamaan valitettavasti kaksi kertaa, mutta nykyään se asuu muutaman laumakaverin kera maatilalla. Nykyinen Fiinin omistaja kertoo:

Fiini on laumassa ja arjessa ihanan helppo koira. Se on rauhallinen, vaikkakin tarvitsee paljon liikuntaa. Fiini on töissä erittäin helposti motivoitava, se tekee mielellään ihmiselle töitä. Fiinin kanssa hömpötellään jälkeä, agilityä & tokoa. Agilityssä se on varsin hyvä, sillä se on erityisen ketterä! Fiini on ahne ja puolustaa omaa ruokaansa. Sen hermorakenne on erittäin hyvä. Fiini on tottelevainen ja pysyy varmasti irti. Fiini rrrakastaa uimista!

Sarastuksenaamun Koi Largeos 'Fiini'

A/A, 0/0, 0/0, LTV0 SP0 VA0 IDD0

Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia, sydän terve

Fiini oli pentueen hienostelija ja porukan hieman ujo pentu. Se oli alusta asti ketterä, nousi ensimmäisenä pystyyn ja lähti ensimmäisenä kävelemään. Fiini hieman ujosteli uusia ihmisiä, mutta hetken tutustumisen jälkeen et päässyt siitä eroon. Uudet koirat oli jees ja tyttö tutustui niihin rohkeasti. Fiini oli fiksu kuin mikä, se ratkoi kaiken helpoksi. Fiini oppi nopeasti, se oli täysin ruoalla lahjottavissa. Kerrassaan ihastuttava pentu!

Loru muutti tallikoiraksi, jossa sen harrastuksiin kuului jälki. Näin Lorun omistaja kertoo:

Loru todellakin on rauhallinen, se ei turhasta hötkyile. Vieraat ilmoitetaan haukkumalla, tarkistuksen jälkeen ne jätetään rauhaan. Loru seuraa varsin mielellään ratsastustunteja kentän laidalla nukkuen. Loru pysyy irti ja viettää päivät ulkona. Lorun kanssa harrastetaan jälkeä, se kyllä mielellään lähtee treeneihin tekemään, mutta paras osuus on kotiin paluu!

07.06.2019 Loru vaipui ikiuneen, selästä johtuvien kipujen johtamana.

† 

Sarastuksenaamun Koi Lorgania 'Loru'

A/A, 0/0, 0/0, LTV3 SP2 VA0 IDD0

Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia, sydän terve

Loru oli pentueen rauhallisin pentu, sillä ei koskaan ollut kiire mihinkään. Muiden pentujen riehuessa, Loru hakeutui ihmisen syliin nukkumaan ja rapsutettavaksi. Uudet koiratuttavuudet ei ollut erikoisempia kuin ulkona lentävä lehti. Lorulle kyllä kelpasi ruoka, mutta mielummin haahuili muualla kuin oppimassa uusia asioita.

Themi muutti harrastavaan kotiin, jossa sen lajeihin kuului haku, jälki, näyttelyt ja toko. Themin omistaja kertoo Themistä näin:

Themi on vilkas ja edelleen asiat on tapahtuva heti. Themi on häiriöherkkä, joka tuo omia haasteitaan. Themin kanssa tarvitsee toistoja, opitut asiat saattavat joskus unohtua tauon aikana. Themi on arjessa hieman haastava, se on resurssiagressiivinen, laumassa sen kanssa oli ongelmia, mutta kun se sai muuttaa yksin kanssani tilanne on hyvä.

02.12.2016 Themi menehtyi tapaturmassa.

†  

Sarastuksenaamun Koi Lireofthen 'Themi'

Themi oli luonteeltaan rohkea ja vilkas, se teki kaiken samantien eikä kohta. Temperamenttiä Themiltä kyllä löytyi! Themi oli vähän torvelo ja asioita piti toistaa useammin, että ne meni kaaliin. Themi oli pentu joka ei pysynyt irti. Themi teki tuhotöitä ja sitä sai pitää kokoajan silmällä. Themi oli ihmis- että koirasosiaalinen.

Leego muutti tavoitteellisesti palveluskoiralajeja harrastavaan kotiin, jossa sen päälajeihin kuuluu IPO & FH-jälki. Leegon omistaja kertoo näin:

Leego on fyysisesti, että pääkopaltaan terve. Se on lahjakas harrastuskoira, joka tekee töitä aina täysillä. Arjessa Leego tarvii paljon liikuntaa, mutta sisällä ollessaan se suurimmaksiosaksi nukkuu. Muiden koirien suhteen se on välinpitämätön, kuin myös vieraiden ihmisten. Leegon hermorakenne on erinomainen, sen pää ei hajoa tekemättömästä päivästä. Leego pääsee kilpailudraiviin, nollasta-sataan sekunnissa. Se tekee treeneissä että kipakentillä töitä aina täysillä, Leego rakastaa tehdä töitä. Kaikinpuolin Leego on erinomainen saksalainen.

Sarastuksenaamun Koi Lego of the Strong 'Leego'

A/A, 0/0, 0/0, LTV0 SP0 VA0 IDD0

Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia, sydän terve

Leego oli pentueen ainoa uros ja pennuista lupaavin. Poitsu oli ehdottomasti minun lemppari. Se oli superrohkea, se lähti empimättä tutkimaan uutta ympäristöä. Uudet ihmiset käytiin haistelemassa, sen jälkeen niiden annettiin olla. Vieraat koirat eivät tuottaneet pojalle ongelmia. Poitsu oli ahne kuin pieni porsas, se oppi hetkessä opetetut asiat (myöskin ei opetetut...). Leego oli pomotteleva pentu.