Rähinän V-pentue

belgianpaimenkoira malinois | 2 pentua | s. 30.10.2016

Veshukamin Corredor 'Redi'

belgianpaimenkoira malinois, uros

omistaja, Nika Hukkavaara


TERVEYSPUOLI

Lonkat, A/A

Kyynäreet, 0/0

Polvet, 0/0

Selkä, LTV0 SP0 VA0

Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

Sumu's Zera 'Zera'

belgianpaimenkoira malinois, narttu

omistaja, Siru Gho


TERVEYSPUOLI

Lonkat, A/A

Kyynäreet, 0/0

Polvet, 0/0

Selkä, LTV0 SP0 VA0 IDD0

Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

Zera hipoi täydellisyyttä...

Ja se oli perimmäisin syy, miksi aloin pentuetta suunnittelemaan. Se omisti huippu luonteen ja oli hippu harrastuskoira. Zera oli koira, jonka voi omistaa vain kerrab elämässään. Sen kanssa harrastuksissa eteneminen oli helppoa, se h a l u s i tehdä oikein, se oppi hetkessä ja halusi tehdä ihmiselle töitä. Sille ei tarvinnut tarjota palkkaa, että se motivoituisi, sille riitti palkkioksi se, että sai tehdä töitä. Se oli huippu koira joka suhteessa.

Isää valitseassa hain koiraa, joka omaisi hyvän luonteen ja hyvän työmoottorin. Isällä täytyisi olla tasapainoinen luonne, eritoten hyvä hermorakenne ja työmoottori. Hain myös taka-alalla rodunomaista koiraa, sillä Zerakin oli kaunis rotunsa edustaja. Nika vinkkasi hänelle muuttaneesta Redistä, joka täytti kriteerini. Pääsin tapaamaan Rediä, se oli kaikkea mitä Nika oli kertonut. Se oli täydellinen uros Zeralle!

Zera ja Redi tulivat keskenään erihyvin juttuun. Zeran juoksut alkoivat odotetusti ja astutus onnistui. Zera ultrattiin tiineeksi kolme viikkoa astutuksen jälkeen, eläinlääkäri sanoi nähneensä 2 pentua. Olin tottakai tyytyväinen, että Zera oli tiine, mutta en olisi pannut pahaksi jos pentuja olisi ollut enemmän. Tiineysaika meni odotetusti, eli hyvin. Zera onneksi omasi valtavan hyvät hermot ja tekemättömyys ei oikeastaan näkynyt missään.

Rillan pentue oli syntynyt viime päivänä, launtaina. Olo sunnuntai, kello löi kuutta. Zera vaikutti rauhalliselta ja nukkui täydessä unessa pentuhuoneen lattialla. Zera voi hyvin, joi ja söi tapaansa hyvin. Lähdin silloin illalla käymään kaupassa ja palatessani Cese (toinen malinoisnartuistani) pyöri ja hyrräsi ovella, ihmettelin että mitä ihmettä se hommaa, ei se yleensä käyttäytynyt noin. Kunnes muistin, ZERA! Kiiruhdin katsomaan Zeraa ja löysin tytön kahden punertavan narttupennun kanssa pentulaatikosta. Kaikki oli tapahtunut ollessani poissa ja ilmeisen hyvin oli tapahtunutkin. Molemmat pennuista oli hyvinvoivia, kuin myös emä.

En tosiaankaan olisi pistänyt pahakseni, jos Zera olisi pyöräyttänyt muutaman muunkin pennun, olin tyytyväinen molempiin narttupentuihin. Molemmat olivat kauniin punertavia, perineet kauniin ulkomuotonsa emältänsä. Molemmat oli reippaita ja rohkeita pentuja, nousivat pystyyn nopeasti ja yritti niin kauan kunnes onnistuivat. Tytöt keksivät hyvät kuin huonot tapansa, varsinkin pahoja tehtiin salaa. Remonttireiska oli taas kutsumatta käynyt kylässä, hyi sitä! Molemmat tytöt saivat täyttää harrastuskoiran kokoisen kolon rakastavissa perheissään, kiitos Evelina ja Nika <3

Vila muutti aktiiviseen harrastuskotiin ja näin Vila omistaja kertoo:

Vila on kaikkea sitä, mitä ensimmäiseltä belgi nartultani ja Zeran jälkeläiseltä saatoin toivoa. Alusta asti koin siihen todella vahvan yhteyden ja vaikka pentuaika satunnaisine tuhoineen ja sisäsiisteysongelmineen oli vaikeaa, se ei koetellut hermojani niin pahasti kuin yleensä. Heti ensi päivistä lähtien oli selvää, että Vila tulisi olemaan työkoira henkeen ja vereen. Sillä on valtava työmotivaatio, sopiva viretila ja halu kuunnella. Treenaaminen Vilan kanssa on minulle kuin palkinto. Koira tuntuu kuuntelevan pienimmänkin kuiskaukseni ja yrittää parhaansa mukaan tulkita pienimmätkin eleeni. Tämä taas aiheuttaa satunnaisesti ongelmia. Joskus eleet ovat epäselvät tai suunnattu jollekin muulle kuin Vilalle, jolloin sattuu yleensä pieniä kömmähdyksiä. Vilan voisi sanoa olevan alati tyytymätön perfektionisti, joka korjailee suorituksiaan korjaamisen ilosta. Kisakentillä se luo omat ongelmansa, joten tässäkin täydellisyyttä hipovassa pakkauksessa riittää vielä työstettävää. Siinä missä narttu on töissä erittäin virittyneessä ja sähäkässä tilassa, kotioloissa se on oikea laiskamato. En tiedä saisiko edes Vilan ylitse kävelevä muukalaislegioona sitä hievahtamaan suosikki torkkumapaikaltaan keskeltä olohuoneen lattiaa. Vieraisiin ihmisiin narttu suhtautuu hyvin neutraalisti, enemmän sitä kiinnostaa aina oman emännän tapittaminen. Tutut saavatkin jo vähän lämpimämmän vastaanoton, mutta muuttuvat pian tylsiksi Vilan silmissä muutaman rapsutuksen jälkeen. Vieraisiin koiriin taas Vila suhtautuu hieman varauksella, muttei ikinä hyökkäävästi. Sillä ei ole taipumusta agressiivisuuteen, vaikkakin kovin pahankuuloinen ääni kaunottarelta löytyy sen ilmoittaessa vahtivietin kourissa kovaan ääneen pihalle saapuvista vieraista. 

Rähinän Viila 'Vila'

B/A, 0/0, 0/0, LTV0 SP0 VA0 IDD0

Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia, sydän terve

Vila oli toimelias pentu, niin hyvässä kuin pahassakin. Se siskonsa kanssa aktiivisesti tuhosi paikkoja, mutta järin fiksuja kummatkin pennut oli, ja sitä olin eritoten odottanut. Tyttö rakasti oppia uusia asioita, niinkuin emänsäkin pentuna. Se teki töitä vaikka ilman palkkaa, silitykset ja kehut olisi toimineet palkkana varsin hyvin. Tyttö myöskin kelpuutti ruoan varsin hyvin, varsinkin satunnaisin pöydältä varastelun jälkeen. Vila tuli toimeen vieraiden kanssa, hännänheilutuksia siltä ei puuttunut. Uudet koirat olivat jännittäviä. Ääntä Vila osasi hyvinkin käyttää, pitihän sen näyttää kuinka taitava laulaja hänestä kasvaisi!

Vimma asuu kodissa, jossa se toimii aktiivisen harrastus- ja kilpailukoirana. Vimmasta kerrotaan näin:

Vimma on omaan käteen tosi kiva koira. Perusluonteeltaan se on iloinen, aktiivinen, juuri sellainen tättähäärä. Tykkään siitä palosta, joka sen silmissä on treeneissä. Painetaan sata lasissa, vaikka välillä menee puhtaasti sähläämiseksi, tyyliin 'jeejeeonpahauskaajeejeemitämeoltiinkaantekemässä'. Sähäkkä ja melko terävä. Tekee pääsääntöisesti kivalla vireellä, mutta haasteena juurikin sopivan viretilan ylläpitäminen. Vimma kuumuu joskus aika helposti. Jäljellä tarkka eikä kaahaa. Puruissa ihan ässä. Puree tunteella, voimalla ja kokosuuotteella. Tykkää taistella. Alusta- ja paukkuvarma. Paras palkka lättänä jalkapallo. 🤷‍♀ Kotona kiva sohvatyyny, pääkoppa kestää pidemmänkin tauon oikeastaan mistään. Ottaa vieraat hyvin vastaan, mutta sen jälkeen jätetään huomiotta. Muiden koirien kanssa ei ongelmia.

Rähinän Viima 'Vimma'

A/A, 0/0, 0/0, LTV0 SP0 VA0

Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia, sydän terve

Vimma oli rauhallisempi kahdesta pennusta, mutta vaikka siltä saattoi kuulostaa. Se ei ollut rauhallinen. Äänekäs, äänekäs se varsinkin oli, sekä aktiivinen. Vimma kaipasi paljon tekemistä, että se rauhoittui nukkumaan, mutta yleensä ei itse keksinyt tekemistä itselleen. Iloinen se oli, ihmiset otettiin vastaan kuin parhaat kaverit. Kun Vimman häntä heilui, heilui koko koira. Uudet koirat eivät tuottaneet ongelmia. Kasvattajan opettaessa uusia asioita, pienen pennun oli vaikea käsittää, että erittäin hyvänhyvähyvän ruoan eteen pitäisi tehdä jotain tyhmää, mitä KUMMAA!!!

© Pimeyteen Kadonnut, 2018-2022
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!