KASVATUS

Mikä on Pimeyteen Kadonnut?

Pimeyteen Kadonnut on virtuaalinen nettikennel, joka toimii täysin sen ylläpitäjän mielikuvituksen voimalla. Pimeyteen Kadonnut kasvattaa kahta rotua: bordercollieita ja amerikankettukoiria. Kaksi täysin erilaista rotua, joista ei oikeastaan löydy melkeimpä mitään samaa. Miksi näihin on päädytty?

BORDERCOLLIE

Bordercollie, tuo kaunis paimenkoira joka on aina valmiina toimintaan. Pimeyteen Kadonnut lähti liikkeelle pelkästään bordercollie kasvattajana. Tykkään bordercollieiden ulkonäöstä ja erityisesti niiden ihanan laajasta värikirjosta. Näiden työkoirien luonne on kovin sopiva itselleni. Aktiivinen koira, joka kaipaa paljon liikuntaa ja aktivointia, mutta osaa kuitenkin rauhoittua jalkopäähän nukkumaan. Koira joka on valmis toimintaan ja haluaa että omistaja on tyytyväinen. Luontaiset paimentamisen taidot mahdollistaa paimennuksen ja loppuosa mahdollistaa monipuolisen harrastamisen melkeimpä missä vain lajissa.

AMERIKANKETTUKOIRA

Nämä kauniit ajokoirat ovat vasta myöhemmin vankistunut Pimeyteen Kadonneen kasvatusroduksi. Tykkään samanlailla näiden koirien ulkonäöstä, vaikka se on todella erilainen kuin bordercollieiden. Nämä ovat rakenteeltaan ja väritykseeltään kauniita, tykkään varsinkin näiden lempeästä ilmeestä! Luonteeltaan nämä ovat ihan eri maata bordercollieiden kanssa. Amerikankettukoiran ei tarvitse miellyttää omistajaansa ja riippuu paljon yksilöstä, miten koira motivoituu. Amerikankettukoiralla on luontainen riistavietti ja koiran täytyy päästä metsälle.

Mistä lähti Pimeyteen Kadonnut?

Virtuaaliharrastukseni alkoi maaliskuussa 2016, kun perustin piirto-virtuaalikennelin instagramiin. Löysin netin vFCI:n syksyllä 2016, mutta en siihen silloin syvemmin tutustunut. Vuonna 2017 kuitenkin menin tutustumaan netin puolen virtuaalikenneleihin, sekä vFCI:hin. Silloin kipinä netin puolen virtuaalikenneliinkin syttyi. Aloin kesällä 2017 tuumasta toimeen ja loin sivut virtuaalikennelilleni silloin bloggeriin. En osaa sanoa mistä keksin nimen Pimeyteen Kadonnut, muistaakseni se tuli listalta johon olin merkinnyt nimiä mitkä voisivat olla kennelnimiä tuontikoirilleni instagramiin. 'Julkaisin' Pimeyteen Kadonneen heinäkuussa 2017. Lokakuussa 2018 Pimeyteen Kadonnut muutti nykyisille nettisivuilleen.

Mitä haluan kasvattaa?

Haluan kasvattaa terve rakenteisia ja päisiä, rodunomaisia koiria jotka toimivat moitteettomasti rodunomaisissa tehtävissään. Pyrin teettämään tasasukuisia pentueita, hyvin kisatuilla ja harkituilla vanhemmilla. Haluan tuoda virtuaalimaailmaan uusia linjoja ja sukujuuria, jotka näkyisivät koirien suvuissa vielä mahdollisesti vuosien päästä. Haluan kasvattaa erityisesti amerikankettukoirien asemaa virtuaalimaailmassa ja tuoda uutta verta bordercollieihin.

Sinullekko Pimeyteen Kadonnut?

Myyn pentuni pääsääntöisesti mihin vaan virtuaalikoiramaailman kolkkaan, niin viralliselle- kuin epävirallisellekkin puolelle, kenneleihin, talleihin, yksityisille ja instagramiin. En halua että kasvattini joutuisi vain sivuille koristeeksi ja toivon että löydän kasvateilleni aktiiviset kodit. Aktiivisella kodilla meinaan että koiraa aletaan kisauttamaan, koiralla on jonkinlainen päiväkirja tai se on mukana hoitotoiminnassa, kunhan oikeastaan koiran sivuilla tapahtuu jotain. Toivon että myymäni bordercolliet suorittavat jossain vaiheessa elämäänsä paimennuksen perusradan ja amerikankettukoirat kävisivät edes kerran ajokokeessa. Minulla on oikeus ottaa myymäni kasvatti takaisin (joko pitää itsellä tai myydä toiseen kotiin) jos pennun sivuja ei ole päivitetty puoleen vuoteen (6kk) enkä saa omistajaan yhteyttä. Toivon kasvattieni omistajilta yhteistyöhalua, kuulen aina mielelläni kasvattieni kuulumisia.

13.04.2019 - Ruotsi KV, KAS2 KP!

04.05.2019 - vNORW-19, KAS2 KP!

Saavutuksia kasvatustyössäni

01.06.2018 - Ensimmäinen bordercollie pentue!

30.10.2018 - Ensimmäinen amerikankettukoira pentue!

09.12.2018 - Agilitymestaruuskasvattaja, jaettu 3. sija!

26.01.2019 - Suomi KV, KAS2 KP!

01.02.2018 - Bordercollie Erikoisnäyttely, KAS3 KP!

20.02.2019 - FCI 1 Erikoisnäyttely, KAS3 KP!