KASVATUS

Mikä on Pimeyteen Kadonnut?

Pimeyteen Kadonnut on virtuaalinen nettikennel, joka toimii täysin sen ylläpitäjän mielikuvituksen voimalla. Pimeyteen Kadonnut kasvattaa yhtä rotua: bordercollieita. Kuvankaunis, Britanniasta kotoisin oleva paimen. Miksi tähän on päädytty?

BORDERCOLLIE

Bordercollie, tuo kaunis paimenkoira joka on aina valmiina toimintaan. Pimeyteen Kadonnut lähti liikkeelle pelkästään bordercollie kasvattajana. Tykkään bordercollieiden ulkonäöstä ja erityisesti niiden ihanan laajasta värikirjosta. Näiden työkoirien luonne on kovin sopiva itselleni. Aktiivinen koira, joka kaipaa paljon liikuntaa ja aktivointia, mutta osaa kuitenkin rauhoittua jalkopäähän nukkumaan. Koira joka on valmis toimintaan ja haluaa että omistaja on tyytyväinen. Luontaiset paimentamisen taidot mahdollistaa paimennuksen ja loppuosa mahdollistaa monipuolisen harrastamisen melkeimpä missä vain lajissa.

Sinullekko Pimeyteen Kadonnut?

Myyn pentuni pääsääntöisesti mihin vaan virtuaalikoiramaailman kolkkaan, niin viralliselle- kuin epävirallisellekkin puolelle, kenneleihin, talleihin, yksityisille ja instagramiin. En halua että kasvattini joutuisi vain sivuille koristeeksi ja toivon että löydän kasvateilleni aktiiviset kodit. Aktiivisella kodilla meinaan että koiraa aletaan kisauttamaan, koiralla on jonkinlainen päiväkirja tai se on mukana hoitotoiminnassa, kunhan oikeastaan koiran sivuilla tapahtuu jotain. Toivon että myymäni bordercolliet suorittavat jossain vaiheessa elämäänsä paimennuksen perusradan. Minulla on oikeus ottaa myymäni kasvatti takaisin (joko pitää itsellä tai myydä toiseen kotiin) jos pennun sivuja ei ole päivitetty puoleen vuoteen (6kk) enkä saa omistajaan yhteyttä. Toivon kasvattieni omistajilta yhteistyöhalua, kuulen aina mielelläni kasvattieni kuulumisia.

Mitä haluan kasvattaa?

Haluan kasvattaa terve rakenteisia ja päisiä, rodunomaisia koiria jotka toimivat moitteettomasti rodunomaisissa tehtävissään. Pyrin teettämään tasasukuisia pentueita, hyvin kisatuilla ja harkituilla vanhemmilla. Haluan tuoda virtuaalimaailmaan uusia linjoja ja sukujuuria, jotka näkyisivät koirien suvuissa vielä mahdollisesti vuosien päästä. Haluan erityisesti tuoda uutta verta bordercollieihin.

Saavutuksia kasvatustyössäni

01.06.2018 - Ensimmäinen bordercollie pentue

09.12.2018 - Agilitymestaruuskasvattaja, jaettu 3. sija

26.01.2019 - FIN KV, KAS2 KP

01.02.2018 - Bordercollie Erikoisnäyttely, KAS3 KP

20.02.2019 - FCI 1 Erikoisnäyttely, KAS3 KP

13.04.2019 - SWE KV, KAS2 KP

04.05.2019 - vNORW-19, KAS2 KP

29.09.2019 - vESTW-19, KAS1 KP ROP-kas

05.11.2019 - GER KV, KAS1 KP ROP-kas BIS1-kasvattaja

22.06.2020 - FIN KV, KAS1 KP ROP-kas