Hiivatin Groenendael-pentue

belgianpaimenkoira groenendael | 3 pentua | s. 26.10.2017

Trickin'Line Beyond Your Imagination 'Ezra'

belgianpaimenkoira groenendael, uros

omistaja, Victoria Evans


TERVEYSPUOLI

Lonkat, A/B

Kyynäreet, 0/0

Polvet, 0/0

Selkä, LTV0 SP0 VA0

Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

Tedforest's Shadow 'Shara'

belgianpaimenkoira groenendael, narttu 

omistaja, Siru Gho/Pika


TERVEYSPUOLI

Lonkat, A/A

Kyynäreet, 0/0

Polvet, 0/0

Selkä, LTV0 SP0 VA0

Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

Kennelin ensimmäinen groenendael...

Pentue toteutettiin yhdessä Kanadassa asuvan Victoria Evansin kanssa. Etsiessäni urosta Sharalle, pongasin Ezran ja otin samointein yhteyttä Victoriaan. Sain nopean vastauksen ja pian Victoria & Ezra tuli käymään meillä Suomessa. Sharalla ja Ezralla synkkasi heti hyvin, niinkin myös meillä omistajilla. Ezra täydensi hyvin Sharaa, kuin taas Shara Ezraa.

Astutusreissulla me käytiin Kanadassa Sharan kanssa. Reissu oli huikea kaikilta osin. Näimme uuden maan, jossa emme olleet käyneet sekä Sharalla ja Ezralla natsasi. Vietimme viikon Kanadassa, jonka jälkeen palasimme Sharan kanssa Suomeen. Shara ultrattiin tiineeksi kolme viikkoa Suomeen paluun jälkeen. Eläinlääkäri arvioi pentujen määräksi kaksi, jälleen kerran olisin suonut yhdistelmään enemmän pirulaisia, mutta olin silti onnellinen että yhdistelmä oli toteutumassa.

Sharan maha kasvoi ja kasvoi ja kasvoi, enkä voinut uskoa, että siellä olisi ollut vain kaksi pentua. Shra söi ja joi kuin lammaslauma, se oli väsynyt, varsinkin lopputiineyden ajan. Kaikki meni hyvin, paitsi en odottanut Sharan väsyvän niin paljon loppuaikoina, se pääsääntöisesti nukku jalkopäässä sohvalla. Sharan kanssa käytiin klinikalla kerran, ja silloin eläinlääkäri kertoi, että hyvinkin mahdollista enempään pentumäärään.

On kai joku kohtalo, että kaikki pentueeni syntyy loppuviikosta. Shara oli hirvittävän väsynyt, mutta alkoi myöskin levottomaksi perjantaina 26.10. Tyyppi joi paljon ja etsiskeli paikkaa olla. Shara kävi lopulta shovalle, mutta siirryimme pentuhuoneeseen siitä. Shara aloitti synnytyksen väsyneenä ja hieman kipeän oloisena. Ensimmäinen pentu syntyi 18.19, narttupentu. Toinen pentu syntyi 19.01, pieni uros, joka seuraavan päivän aikana valitettavasti menehtyi. Kolmas pentu oli narttu, joka syntyi 19.42. Viimeisenä syntyi uros, klo. 20.13. Shara nukkui synnytyksen jälkeen paljon, mutta muuten kaikkimeni hyvin.

Shara onneksi palautui synnytyksestä melko nopeasti ja meillä oli kotona pian kolme pennunperkelettä. Sharan emänvaistot alkoivat nopeasti rullaamaan ja se hoiti pentuja alusta asti hyvin.  Vaikka olin pettynyt ultrassa pentujen määrään, pääni kääntyi ja nopeasti kun pennut alkoivat kävelemään. Olisi oikeastaan kaksi riittänyt, tai itseasiassa yksikin! Pennut olivat melko tuhoisia, Sierra ja Elova suurimmaksiosin. Ihmiset oli kaikille jees juttu, uudet koirat varsinaisesti vain Sierralle, kyllä Särmäkin lämpeni pikkuhiljaa. Kaikki pennut löysivät omat kodit, kiitos kasvatinomistajille <3

Sierra löysi kodin, jossa kaverina oli toinen kennelin belgikasvateista. Sierran omistaja kertoo näin:

Sierra on persoonana todella mielenkiintoinen. Parhaiten sitä voisi kuvailla sanoilla räiskyvä diiva. Toisena hetkenä narttu voi kirmata pitkin mutaista metsätietä, toisena taas muistaa yhtäkkiä hienon olemuksensa ja kieltäytyä kävelemästä lätäköstä. Tämä kertoo siitä, että ainakin toistaiseksi Sierran kanssa työskenteleminen on yhtä vuoristorataa. Eikä mitään mukavaa, joka vähän ottaa mahanpohjasta. Ehei. Pakokauhua ja huutoa aiheuttavaa vuoristorataa. No ehkei ihan... Sierra on vielä hyvin nuori ja se heijastuu koiran työskentelyyn. Keskittymiskyky parantuu päivä päivältä ja yhteistyö sujuu ainakin suurimpana osana päivistä. Tällöin täytyy kuitenkin pitää huoli riittävistä tauoista ja muistaa välttää turhia toistoja. Näen Sierrassa kuitenkin paljon potentiaalia. Se haluaa miellyttää ja ottaa enemmän kuin mielellään kehuja vastaan. Parasta on ihmisten antama huomio ja vaikka aluksi pelkäsin, kuinka varautunut Sierra saattaisi olla, narttu osoittautuikin todella avoimeksi. Vieraita tervehditään häntä huimasti kiemurellen ja hyvä ettei syliin ängetä! Koirien kanssa sujuu myös hyvin ja leikkiinhän tämä koiruus olisi aina haastamassa. Leikille harvoin näkyykään loppua, sillä Sierrassa riittää virtaa vaikka pienelle kylälle ja juokseminen on ihan parasta heti kunnon maharapsutusten jälkeen. Kaiken kaikkiaan pienestä diivamaisuudesta ja vaihtelevasta mielialastaan huolimatta Sierra on mitä lempein, rakastavin ja rakastettavin koira. 

Hiivatin Enkelin Siivet Manalasta Peräisin 'Sierra'

x/x, x/x, x/x, LTVx SPx VAx IDDx

Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia, sydän terve

Sierra oli pentueen aktiivisin ja tuhoisin pentu. Kolmesta riiviöstä ehsottomasti se, joka jäi mieleen väsymättömyydellään. Se heräsi aamulla aikaisin ja meni nukkumaan myöhään illalla, tai no ei ihan, kyllä se silloin tällöin malttoi nukkua! Sierra rakasti ihmisiä ja muita koiria, rakkautta ei tältä koiralta puuttunut. Paitsi jotkut isot ja pahat piti ensin haukkua. Ahne tyttö oli myös, sillointällöin jaksoi jopa keskittyä opetukseen. Lelut oli Sierran mielestä myös tosi jees juttu.

Särmä muutti aktiiviseen kotiin ja omistaja kertoo näin:

Meillä ei ole ollut groenendaelia ainakaan kymmeneen vuoteen! On se suunnitelmissa ollut, kun malinoiseja on pyörinyt mukana koko ajan, laekenoiseille on ihan pentusuunnitelmia, ja ensimmäisen tervunikin menin ottamaan. Nyt ei ole enää Vaara-tervua, joten vaihdetaan tähän tummempaan versioon. Särmä etsi uutta kotia, enkä tainnut miettiä edes kahta kertaa ilmoituksen nähtyäni. Kaunis, nuori narttu, joka oli aloitellut monipuolisesti kisauraansa kaikissa lajeissa, joissa haluaisinkin kisata. Terveystuloksetkin näyttivät hyviltä, joten mikäs tässä tutustuessa! Katsotaan, jos saataisiin sille miespuolinen kaverikin ulkomailta.

Hiivatin Sieluni Karmani Kotoisin Tulesta 'Särmä'

C/C, 0/0, 0/0, LTV0 SP0 VA0

Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia, sydän terve

Särmä oli tytöistä rauhallisempi. Se rakasti nukkua rauhassa, eikä koskaan rynnännyt pää viidentenä jalkana mihinkään. Ihmiset oli parhaita, varsinkin kun niiden syliin sai mennä rapsuteltavaksi. Uudet koirat olivat erijänniä ja ne täytyi haukkua pois omalta alueelta. Särmä oli ahne ja tykkäsi leikkiä, helppo motivoida. Se tykkäsi tehdä ihmisen kanssa ja into pinkeenä tuli oppimaan uusia juttuja.

Elova suorittaa harrastus- ja seurakoiran virkaa. Omistaja lähetti tämmöiset terveiset:

Elova on kotiutunut uuteen kotiinsa todella hyvin, kuin se olisi aina ollut täällä! Se oppi talon tavoille nopeasti. Elova on ihana treenatessa, se on vähän höslä, mutta yrittää aina tehgdä parhaansa. Kentällä se ottaa vielä häiriötä, mutta me ollaan tehty pieniä pätkiä ja leikitty paljon. Pidetty yhdessä paljon kivaa! Elova on todella aktiivinen, me lenkkeillään pitkästi, mutta ihailen pojan hermoja. Yhtenä päivänä ei ehditty käymään varsinaisella lenkillä ja niin se vain nukkui tyytyväisenä sohvalla. Vielä se on vähän kakara ja on pari kertaa tehny omia kakarahölmöilyjä. Lenkeillä se kävelee nätisti hihnassa, ohitukset ottavat hieman osumaa, mutta jo nyt ollaan edistytty! Elova on ihanan miellyttämisenhaluinen, joka on myönteistä varsinkin arjen asioiden opiskelussa.

Hiivatin Ei Silmäni Suosta Kaivettu Ylös Oo 'Elova'

A/A, 0/0, 0/0, LTV0 SP0 VA0

Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia, sydän terve

Elova oli ainut uros pentueessa. Elova jäi mieleen eläväidyydellään! Se tykkäsi ihmisistä, mutta uudet koirat oli melko nounou. Uudet koirat haukuttiin niin, että ne hävisi! Helppo motivoida, eikä meinannut pysyä housuissaan uutta tekemässä. Nami kelpasi, lelu kelpasi, kehu kelpasi tai ihan vaan kivojen juttujen toisto kelpasi palkkana oloksi. Aktiivinen pentu se oli ja remontoi sillointällöin siskonsa kanssa. Osasi kuitenkin erinomaisesti rauhtoittua nukkumaan.

© Pimeyteen Kadonnut, 2018-2022
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!